Sunt mai multe avantaje care recomandă spuma poliuretanică, cele mai importante dintre ele fiind economiile pe care ți le oferă izolația cu spumă. Știai că atunci când ai izolație cu spumă poliuretanică va fi mult mai ușor să ai facturi mai mici? Iată cum se produce acest fenomen:

Spuma poliuretanică are rolul de a conserva temperatura mediului

Unul dintre cele mai mari avantaje ale materialelor izolatoare de foarte bună calitate este faptul că acestea conservă temperatura din interiorul casei. Prin urmare, poți deduce faptul că acestea sunt cele care te vor ajuta să obții cele mai mari economii. Iarna, atunci când centrala ta merge la maximum se face cald în interior, însă, atunci când interiorul nu este corespunzător izolat vei descoperi că după ce centrala s-a oprit și caloriferele încep să se răcească, se răcește și interiorul casei, iar centrala va primi iar semnal de la termostat și va porni din nou.

Casele neizolate corect au în anumite perioade ale iernii zile în care centrala merge continuu. Înțelegem foarte bine că unele ierni pot fi extreme, dar există și posibilitatea de a evita consumul excesiv cu o izolație care nu este nici scumpă și nici greu de montat. Una dintre cele mai bune izolații îți va aduce facturi mai mici pentru costurile de încălzire.

Pentru că izolația poliuretanică împiedică formarea condensului, nu vei mai avea niciun motiv de îngrijorare iarna sau vara, pentru că nu va fi necesar sa deschizi geamurile larg pentru mult timp, astfel încât aerul să circule și să usuce pereții. Tot ce trebuie să faci vara este să dai drumul la ventilator sau la aerul condiționat și să te bucuri de aerul răcoros din interior. De asemenea, iarna te vei bucura mai mult de căldura produsă de centrală.

Proprietățile de izolare termică pe care le are spuma poliuretanică sunt cele care fac ca acest material să elimine complet podurile termice și astfel să blocheze evacuarea cpldurii din punctele critice ale casei. Acest lucru permite inclusiv păstrarea căldurii pe timpul iernii și stopează pătrunderea căldurii vara.

Dacă crezi că doar iarna există riscul de a consuma în exces din cauza lipsei izolației, trebuie să îți aducem aminte că și vara se produce același fenomen. Dacă folosești aparatul de aer condiționat vei consuma în exces pentru că aerul rece va părăsi casa prin pereți și va fi mereu înlocuit de aer cald, deci aparatul de aer condiționat va funcționa continuu.

Avantajul spumei poliuretanice este că te va ajuta să reduci în mod semnificativ toate aceste costuri în timp ce vei menține intactă temperatura din camere pentru cât mai mult timp. La final, vei descoperi că toate costurile implicate de montarea spumei poliuretanice sunt mici în comparație cu toate avantajele oferite și în plus, spuma poliuretanică își va amortiza costurile încă din primii ani. Adăugând că poate rămâne intactă până la 50 de ani sau chiar mai mult, vei putea descoperi cât de utilă este această spumă pentru tine și pentru casa ta.