Existând atât de multe materiale ce pot fi folosit pentru a izola o locuință, cel mai adesea alegerea finală este destul de dificil de făcut. Totuși, sunt anumite trucuri la care poți apela pentru a-ți ușura alegerea, fără a da greș.

Poți, de exemplu, să faci o listă cu avantajele fiecărui material în parte, iar la final să alegi materialul cel mai avantajos. Iar pentru a-ți oferi o mână de ajutor în acest sens, ne-am decis să îți prezentăm 7 avantaje importante ale spumei poliuretanice.

Astfel, dacă spuma poliuretanică reprezintă una dintre opțiunile pe care le ai în vedere pentru izolarea casei tale, ar trebui să citești neapărat acest articol. Îți va fi de ajutor.

Ce presupune izolarea cu spumă poliuretanică

Izolația cu spumă poliuretanică implică folosirea a două materiale compozite, anume poliuretan și izocianat. Când acestea două sunt combinate, se petrece o reacție chimică iar astfel are loc extinderea și întărirea spumei. Substanțele sunt pulverizate simultan în timpul aplicării, garantând astfel o bună prindere pe suprafața tratată.

De asemenea, ar mai trebui să știi că spuma poliuretanică poate fi cu celule deschise precum și cu celule închise. Cea cu celule deschise are o densitate mai mare, având proprietăți de izolare fonică mult mai bune. Chiar dacă are un preț accesibil, se dovedește a fi alegerea ideală în foarte multe cazuri.

Izolația folosind spumă cu celule închise se dovedește a fi la rândul său o alegere inspirată, prețul său mai mare fiind argumentat de numărul mare de avantaje.

7 motive pentru a alege izolarea cu spumă poliuretanică

Iată care sunt cele 7 motive pentru a alege izolarea folosind spumă poliuretanică:

1.     Este un izolator excelent

Un prim motiv pentru care recomandăm izolația cu spumă poliuretanică este reprezentat de proprietățile izolatoare excelente de care aceasta dă dovadă. Sigilează foarte bine întreaga suprafață izolată, garantând astfel cât mai puține pierderi.

2.     Garantează economii

Cu toții ne dorim să facem economii, iar spuma poliuretanică ne poate ajuta foarte mult în acest sens. Practic, poți face economii de energie de până la 50% sau chiar mai mult atâta timp cât alegi să îți izolezi casa cu spumă. Este deci o investiție pe care ți-o vei recupera foarte ușor.

3.     Etanșietate maximă

Așa cum spumeam, spuma poliuretanică poate închide complet găurile și fisurile suprafeței izolate. Prin urmare, se va crea un sigiliu etanș la aer cu ajutorul căruia infiltrarea aerului nu se va mai putea produce.

4.     Te scapă de umiditate

Un alt motiv pentru a folosi spumă poliuretanică pentru izolarea casei tale este și faptul că vei scăpa de umiditate. Aceasta este un material impermeabil, așa cum spuneam și mai sus, așa că va bloca nu numai aerul, ci totodată și umiditatea.

5.     Este un material ecologic

Spuma poliuretanică este considerată a fi, din varii motive, un material ecologic ce poate fi folosit pentru izolarea locuinței. Astfel, dacă acesta reprezintă un aspect care te preocupă, caracterul ecologic poate fi un alt motiv pentru a alege să folosești spuma poliuretanică.

6.     Nu permite formarea mucegaiului

Nimeni nu își dorește prezența mucegaiului în casă, iar în acest sens se poate opta pentru izolarea cu spumă poliuretanică. Va preveni apariția mucegaiului, ceea ce sigur te va încânta, fiind o soluție care nu va dezamăgi.

7.     Nu își pierde proprietățile odată cu trecerea timpului

Iar cel de-al 7-lea motiv pentru care ar trebui să ai în vedere izolarea cu spumă poliuretanică este durata sa de viață foarte extinsă. Chiar și după trecerea anilor, aceasta își păstrează proprietățile excelente, asigurând o izolare termică și fonică optimă.

Acestea fiind prezentate, cu siguranță te-ai convins că spuma poliuretanică reprezintă cea mai bună alegere în materie de izolări, așa că te invităm să ne contactezi pentru a-ți face o ofertă excelentă.